Bing-Lorentzens Vadsø-filial og byggherre var Finnmark fylkeskommune. Utvidelsen av anlegget innebar nesten en fordobling av arealet, fra omlag 2500m2 til omlag 4900m2. Nye enheter ble lagt til det eksisterende anlegget på tre steder. For det første ble det lagt tak over den indre gårdsplassen (atriet) i hovedbygningen, som ble bibliotek med overlys. For det andre ble den L-formede internatfløya utvidet i begge ender og internatet ble bygd om til kontorer og små undervisningsrom. Det tredje tiltaket var et stort omsluttende tilbygg på to sider av den tidligere verkstedfløya, med nye arealer for håndverk- og industriavdelingen.
New building development started in the 1980s - a reconstruction process that was completed in 1988. The architect in charge was the architecture firm Borgen &
Bing- Lorentzen (Vadsø branch) and the client was the Finnmark County Municipality. Expansion of the complex entailed nearly a doubling of the area, from roughly 2,500 square metres to roughly 4,900 square metres. New units were added to the existing complex on three sides. Firstly, a roof was added to the inner courtyard (atrium) in the main building, which became the library with a skylight. Secondly, the L-shaped residence hall was expanded on both ends and converted into offices and small classrooms. The third undertaking was a large terminating annex on two sides of the previous workshop wing, with new premises for the craft- and industrial departments.

Share

Fiskarfagskolen i Honningsvåg