Grønnåsen School is located on a hill at the northern end of the island Tromsøya. The original building from 1968 is characterized by straight lines, white walls with continuous rows of windows and a flat roof. There are three storeys and the footprint has nothing but right angles. Its architects were clearly inspired by international modernism.

The school was extended in 2006 and got a new entrance lobby and canteen which is also used as a lecture theatre. The extensions' elevations are clad with brightly coloured panels with colours varying from one wall to the other.

Year of construction

1969
2008

Architect

Client

Tromsø City Council

Building Type

School
educational building

Construction System / Materials

Concrete, wood, misc wall panels

Keywords

Secondary school
school
ribbon-window
flat roof
modernism

Map

Share

Grønnåsen skole
Grønnåsen skole
Grønnåsen skole
Grønnåsen skole