Svanvik
Grensestasjonen ligger på ei langstrakt terrenghylle mellom en kolle og et vann, omkranset av lavvokst bjørkeskog. Hovedfunksjonene er organisert rundt et indre gårdsrom, et tydelig definert fellesrom som står i kontrast til naturen på utsiden. Eksteriøret er kledt i mørkt treverk. På innsiden opphever store skyvedører i glass overgangen mellom ute og inne.

Bygningen er i to etasjer, og grunnplanen er tilnærmet kvadratisk, med gårdsrommet i midten. Et stort, samlende tak knytter anlegget sammen. Taket markerer tydelig hovedinngangen og inviterer inn i gårdsrommet. Utenfor ligger kennel og helikopterlandingsplass i umiddelbar nærhet.

Year of construction

2013-2014

Architect

A-lab AS
Verte Landskap – arkitektur AS

Client

Forsvarsbygg

Building Type

Forlegning

Construction System / Materials

Tre
Aluminium
Glass
Betong

Literature

Arkitektur N, 4/2017, s. 14-21.

Map

Share

Pasvik grensestasjon
Pasvik grensestasjon
Pasvik grensestasjon
Pasvik grensestasjon
Pasvik grensestasjon