Vestre Jakobselv
Biotope arkitektur i Vardø har etter hvert fått bygd mange fugletitterskjul i Varanger. De små enhetene inngår i en større helhet, basert på kartlegging og en overordnet destinasjonsutvikling av Varanger som et eldorado for fugletittere – både sommer og vinter. Biotopes fugletitterskjul og fotoskjul er små naturrom som alle er strategisk og omsorgsfullt plassert i landskapet. De er små og funksjonelle, de har et moderne, enkelt uttrykk, og er hovedsakelig bygget i treverk og glass. Det er arkitektur for naturopplevelser.

Fugletitterskjulene er tilpasset naturen og bruken på hvert sted og er derfor alle forskjellige. «Det er hva du kan oppleve fra arkitekturen vår som er viktig, ikke selve arkitekturen,» har arkitektene selv uttalt – arkitektene og fuglekikkerne Tormod Amundsen, Elin Taranger og Alonza Garbett. Siden starten har kontoret vokst og arbeider med naturtilrettelegging både i Norge og andre land.

Nasjonal turistveg Varanger, ved Statens vegvesen, samarbeider med Biotope arkitektur om å utvikle fuglekikkerskjulene fra Varangerbotn til Hamningberg. Det er en målrettet satsing på infrastruktur for naturbasert reiseliv. Samarbeidet har resultert i fugletitterskjul på Steilneset og Kiberg i Vardø kommune, og på Ekkerøy, Vestre Jakobselv og Vadsø havn, alle i Vadsø kommune.

Year of construction

2014
2017

Architect

Biotope arkitektur, Vardø

Client

Statens vegvesen, Nasjonale turistveger

Building Type

Fugletitterskjul

Construction System / Materials

Treverk
Glass
Betong

Prizes / Recognition

Nordnorsk arkitekturpris 2014

Literature

Amundsen, Tormod: Arkitekter med luft under vingene, s. 46-56, Arkitektur N 8/2014.

Map

Share

Fugletitterskjul i Vadsø
Fugletitterskjul i Vadsø
Fugletitterskjul i Vadsø
Fugletitterskjul i Vadsø