Situated at the far end of the ruins of the old mining community in Ankerlia in Kåfjorddalen is a small and quite unusual looking building: a hiker's shelter. It offers a place for wanderers and hikers to rest under cover on wet or windy days. It's built in wood brought into the valley and local stone. The sloping roof is clad in irregularly shaped, sized and coloured slates. It was built under the direction of the Finnish architect and professor Sami Rintala by a group of architecture students from the Norwegian University of Technology and Science in Trondheim.

Year of construction

2007

Architect

Sami Rintala architect and professor at the Norwegian University of Technology and Science

Client

The municipality of Kåfjord

Building Type

Hikers shelter
lean-to shelter
rest area

Construction System / Materials

Wood
slate
rock

Map

Share

Gapahuk i Ankerlia
Gapahuk i Ankerlia
Gapahuk i Ankerlia
Gapahuk i Ankerlia
Gapahuk i Ankerlia