The cyclists' shelter is located at Grunnfør on the northern side of Lofoten. The landscape is flat with breathtaking views of Vesterålen to the north and the mountains to the south. The building offers the visiting cyclists a sheltered space to both rest and enjoy the surroundings away from the wind or rain. Its two storey cuboid body stands sturdily in the landscape, the lower parts clad in wood and the upper in glass.

Year of construction

2005

Architect

70ºN arkitektur as

Client

Norwegian Public Roads Administration

Building Type

Cyclists Shelter

Construction System / Materials

Steel
wood
glass

Prizes / Recognition

North Norways Architecture Prize 2008

Keywords

Tourism route
hiking
cyclists' shelter

Literature

Arkitektur N, 01/2009 p. 52, ”Nasjonale turistveger – Syklisthus, Grunnfør”

Map

Share

Grunnfør syklisthus
Grunnfør syklisthus
Grunnfør syklisthus