The approximately 400m2 large building is situated on open gently sloping land 150m away from the eastern head of Gimsøystraumen Bridge. Here, by the foot of the tall mountain, the low vegetation bears witness to a harsh windy climate. The shape of the building alludes to the big rocks in the landscape. Two corners have been cut off this "rock" to make room for an entrance and windows letting light in. The entrance and the outside seating area both face west and towards the bridge. The walls by the entrance and the outdoor seating are in contrasting bright red wooden cladding whilst the remaining walls are clad with grey corrugated fibre cement sheeting. The same grey material is also used on the roof. Both the walls and the roof are light wooden constructions. The construction system is based on timber stud framing and trusses.

Share

Straumanstua