Free Web Counter
english  norwegian 


NORDLAND - TROMS - FINNMARK - SVALBARD

 Stakkevollveien 25 A, Tromsø

 
Stakkevollveien 25 A, Tromsø
Adresse: Stakkevollveien 25 A, Tromsø
[Vis kart]
Arkitekt: Blå arkitektur landskap
Byggherre: Tromsø Industribygg AS
Konstruksjon /
materiale:
Betong; glass
Type: Kontorer
Emneord: kontor, betong, glass,
Byggeår: 1996
Stakkevollveien 25 A ligger ca. 1,5 km nord for Tromsø sentrum, i et industriområde som preges av store bygninger og røff materialbruk, vokst fram i siste halvdel av 1900-tallet. Stakkevollveien 25 A representerer en ombygging og delvis påbygging av en industribygning, og ble utført for å huse den kommunale byggforvaltningen i Tromsø. Byggforvaltningen flyttet i 2005 til det nye rådhuset.

Den opprinnelige store rektangulære bygningen ligger i nord-sør retning, med langsiden mot Tromsøysundet. En ny kontorfløy ble lagt til i rett vinkel, og ført tvers gjennom den opprinnelige bygningens nordre del. Den nye kontorfløyen henvender seg mot Stakkevollveien og her er inngangspartiet markert med en liten baldakin. Kontorfløyen er en rektangulær blokk i to etasjer med flatt tak - fasadene mot nord og sør er glassdekket og endeveggen mot Stakkevollveien er i ubehandlet betong. Fløyen bæres delvis av slanke betongsøyler og en glassinndekket bru fører over i den eldre bygningen.

Anlegget var tenkt som et ledd i en plan om å omforme og redefinere områdene langs Stakkevollveien - mellom sentrum i sør og universitetet og den nye havna i nord. Området er preget av eldre industrilokaler og arkitekt og utbygger utarbeidet et reguleringsforslag som kan gi rom til både næringseiendom og boliger. Foreløpig er Stakkevollveien 25 A en av de få bygningene som er oppført etter planen.
Litteratur: Almaas, Ingerid Helsing: Norway a Guide to Recent Architecture, London 2002
Publisert: Universitetet i Tromsø, 12.09.2005
Forfatter: H.S
Fotograf: Jiri HavranKontakt  » Om arkitekturguiden  »
Fagansvar: Fakultet for humaniora, samfunnsvitskap og lærarutdanning, Institutt for kultur og litteratur
Utviklet og tilrettelagt av Universitetsbiblioteket i Tromsø
© 2004 - Universitetsbiblioteket i Tromsø

Powered by 4images 1.7
Copyright © 2002